kookstudio Frankrijk logo

Exclusieve schilder/kookvakantie

Deze exclusieve reis is speciaal ontwikkeld voor koppels die wat anders willen! U gaat op pad om te schilderen, of u volgt een kookworkshop in onze buitenkeuken op de boerderij.

Tijdens deze week leert u de kneepjes van het schildersvak van Keimpe van der Kooi. Hij is een bekend kunstschilder in Groningen en omgeving waar hij met enthousiasme lesgeeft aan ondermeer De Klassieke Academie.  Laat u inspireren op www.keimpevanderkooi.nl


De Creuse is bij uitstek geschikt om op doek vast te leggen. Niet voor niets kwam Monet helemaal uit Parijs omwille van de schoonheid van deze omgeving. U trekt erop uit met schildersezel en materiaal en uiteraard wordt tijdens deze dag de inwendige mens uitstekend verzorgd.
Of u volgt kookworkshops, waarbij u intensief wordt begeleid door onze chef Rob. De Franse keuken staat hierbij centraal maar een receptuur uit andere Mediterrane keukens is altijd mogelijk.

Een leuk uitstapje maken we -indien gewenst- naar een locale markt, gevolgd door een ‘safari’ op een bisonfarm. Aansluitend gaan we lunchen bij een sfeervol restaurant Chez Nous, dat bekend staat om haar eerlijke doch zeer smaakvolle streekgerechten. Eventueel organiseren we een excursie naar het prachtigechateau Boussac, www.boussac.fr met een wandeling naar een bijzondere rotspartij uit de ijstijd. www.lespierresjaumatres.fr
 
VASTE DAG INDELING:
09.00 uur ontbijt.
10.00 uur op start workshop
13.00 lunch
14.00-17.00 uur pauze of schilderen
15.00-17.30 workshop keuken
17.30-18.30 pauze
19.00 aperitief
19.30 diner tot gemiddeld  22.30 uur

Gedurende deze week wordt u uitstekend verzorgd. Zo worden de tafels prachtig en sfeervol gedekt  en zijn zowel ontbijt , lunch en diner copieus. De kwaliteit van de gerechten is bovengemiddeld goed en er wordt  zoveel mogelijk met biologische producten uit de streek gewerkt. De diners zijn altijd vier gangen en worden vergezeld van passende  wijnen uit het hoge segment. Een vast onderdeel van het diner zijn een kaasplateau  en zelfgemaakte taart.

HOTEL ACCOMMODATIE
De boerderij heeft vier luxe kamers met eigen sanitair en twee kamers met een gedeelde royale badkamer. Allemaal 2 persoonsbedden met goede matrassen, donzendekbedden, zowel  1 als 2 persoons. Ook hier wordt u in de watten gelegd met  royaal badlinnen, pantoffels, vloerkleedjes en  badjas. Ook een bloemetje en fruitmand ontbreken niet. De service hierbij is op sterrenniveau wat inhoudt dat uw kamer dagelijks wordt gepoetst en nachtklaar wordt gemaakt.

TRANSPORT:
Lavaud is goed te bereiken per trein. Indien u om 8.16 uur de trein uit Amsterdam neemt ben u om 15.30 in La Soutteraine waar u wordt door ons wordt opgehaald. Als u tijdig boekt kost dit ca. 200 euro.
Ook per vliegtuig is Lavaud te bereiken. Dagelijks wordt er op Clermont Ferrand gevlogen met de KLM voor ca 280 euro. U wordt opgehaald met onze valet service.
Tenslotte is Lavaud ook uitstekend met de auto te bereizen. Vanaf Amsterdam is het ca 850 kilometer. Als u het ons tijdig laat weten, proberen wij de bemiddelen in carpooling.

Prijs 1350,00 p.p op basis van 2 persoonsbezetting.
Inbegrepen:  Dit bedrag is all-inclusive: dus overnachten, ontbijt, lunch en diner. Alle dranken.  Breng- en haalservice van en naar vliegveld of station.
Niet inbegrepen: reis en verzekeringen.

5 t/m 11 augustus 2012